Thailändska arbetare i Israel uppmanas att besluta om återvändande

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Den thailändska regeringen ber thailändska arbetare i Israel att omedelbart fastställa sina planer för att återvända till Thailand. Detta kommer mitt i Israels lansering av markoperationer, eftersom många byråer förutspår en mer intensiv situation inom en snar framtid.

Det meddelade Srettha Thavisin efter ett möte med UD. Han angav att det finns kapacitet att repatriera cirka 800 thailändska medborgare dagligen. Detta antal kan ökas. En utmaning uppstår när många arbetare ändrar uppfattning om att återvända på grund av att israeliska arbetsgivare planerar att betala lön den 10 november. Dessutom finns det en ökning av lönerna för att uppmuntra arbetarna att fortsätta arbeta, vilket orsakar obeslutsamhet bland dem.

Arbetare uppmanas att fatta ett snabbt beslut innan situationen förvärras, vilket potentiellt hindrar deras återkomst. När de väl kommer tillbaka har premiärministern gett arbetsministeriet i uppdrag att stödja alla arbetare. Inledningsvis kommer det att finnas en lättnadsbetalning på 15,000 XNUMX Baht. Ministeriet för jordbruk och kooperativ förbereder sysselsättningsmöjligheter, särskilt inom teknik och avancerat jordbruk, i linje med deras arbetslivserfarenhet i Israel och säkerställer jobbtillgänglighet när de återvänder.

När det gäller biståndet till thailändska gisslan betonade premiärministern att ansträngningar görs på alla fronter. Den nuvarande statusen för de thailändska gisslan är dock fortfarande osäker.

Israels ambassad i Thailand har visat bilder från ett besök hos thailändska arbetare i Israel nyligen av Eli Cohen, den israeliska utrikesministern. Syftet till att visa tacksamhet fokuserar den diplomatiska uppsökandet på välbefinnande och säkerhet för thailändska arbetare inom jordbrukssektorn.

Utrikesminister Cohen träffade thailändska arbetare som har bidragit till Israels blomstrande jordbrukssektor. Under besöket riktade han tack till alla thailändska arbetare på Israels gårdar och försäkrade den israeliska regeringens engagemang för deras säkerhet.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.