Phuket vegetariska festival slutar – FOTO TUR/VIDEO

Phuket -

Phuket Vegetarian Festival slutade med en miljon smällare. Festivalen nästa år kommer att vara från den 3 oktoberrd till oktober 11th2024

Måndag kväll (23 oktoberrd) var den sista natten av Phuket Vegetarian Festival 2023. Många kinesiska helgedomar höll gatuprocessioner till Saphan Hin i Phuket Town.

De höll en ritual för att skicka tillbaka sina gudar till himlen efter festivalens slut.

Många människor, både thailändare och utlänningar, väntade på att få se den enorma gatutåget längs vägarna med uppskattningsvis miljoner smällare.

Det fanns några personer i processionen som skadades av eldsmäll. Räddningspersonal stod vid sidan av vägarna för att ge all nödvändig medicinsk behandling.

Nästa år kommer Phuket Vegetarian Festival att hållas från och med den 3 oktoberrd till oktober 11th2024

Relaterade artiklar:

De årliga Phuket vegetariska festivaldatumen fastställdes som kommer att hållas i nio dagar från 15 oktober till 23 oktober 2023 med många ritualer inplanerade, avskedsritualer och gatuprocessioner.

Den ursprungliga Phuket-vegetarianen började vid Nai Thu Village som nu ligger i Kathu-distriktet, Kathu-distriktet.

Den vegetariska festivalen i Phuket har officiellt börjat efter att Go Teng Pole höjdes den gångna helgen.

Den första dagen av den vegetariska festivalens gatuprocession började vid Jor Su Kong Naka Chinese Shrine i Wichit igår, den 16 oktober 2023.

Dag sex av Phuket Vegetarian Festival fortsatte med en gatuprocession ledd av Bang Neow Chinese Shrine i Phuket Town.

Mer än 2,000 21 hängivna anslöt sig till den vegetariska gatuprocessionen av den berömda Jui Tui Tao Bo Geng-helgedomen idag, den 2023 oktober XNUMX.

Ett sextiotal hängivna klättrade på en hög vass rakknivsstege vid Phuket kinesiska helgedomar under den nyligen genomförda vegetariska festivalen.

Den berömda eldvandringsritualen hölls på Phuket Vegetarian Festival.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.