Alkoholförsäljning förbjuden till slutet av buddhistiska fastan den kommande söndagen

Thailand -

Slutet av den buddhistiska fastan i år kommer att vara söndagen den 29 oktoberth när alkoholförsäljning kommer att förbjudas i hela landet i 24 timmar.

Slutet på den buddhistiska fastan, även kallad "Awk Phansa" på thailändska, infaller på den 15:e dagen av den 11:e tilltagande månen. Dagen markerar slutet på regnperioden för munkar som kommer att avsluta sina tre månader långa retreater.

Alkoholförsäljning kommer att förbjudas i 24 timmar i hela landet i slutet av den buddhistiska fastan, förutom i taxfreebutiker på internationella flygplatser enligt alkoholkontrolllagen. Den som bryter mot lagen kommer att få böter på upp till 10,000 XNUMX baht eller fängelse i upp till sex månader eller båda.

Slutet på den buddhistiska fastan är en av de fem stora buddhistiska dagarna som är Makha Bucha, Visakha Bucha, Asarnha Bucha och Khao Pansa (början av den buddhistiska fastan).

Det officiella förbudet är från midnatt till midnatt, vilket skulle gälla från lördag natt den 28:e till söndag kväll den 29/måndag morgon.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.