Vegetarisk festival Gatuprocession som hålls av den äldsta kinesiska helgedomen i Phuket – FOTOTURE

Phuket -

Den vegetariska gatuprocessionen söndagen (22 oktober) hölls av Kathu Chinese Shrine som är den äldsta kinesiska helgedomen i Phuket.

Kathu Chinese Shrine är ursprunget till Phuket Vegetarian Festival. Festivalen startades för 198 år sedan.

Den ursprungliga Phuket-vegetarianen började vid Nai Thu Village som nu ligger i Kathu-distriktet, Kathu-distriktet.

Den heliga ceremonin Ew Geng hölls med de nio kejsargudarna i en procession från Kathu kinesiska helgedomen till Saphan Hin i Phuket stad innan de gick tillbaka till helgedomen.

Manliga och kvinnliga anhängare högg sina ansikten med olika föremål som vassa stavar och svärd för att visa att de hade lättat bördan av olyckliga saker och dålig karma från människorna som väntade på dem längs vägen. Många thailändare och utlänningar såg processionen.

Vissa av dessa bilder som visar kroppsförändringar kan vara störande för känsliga tittare. Diskretion rekommenderas.

Relaterade artiklar:

De årliga Phuket vegetariska festivaldatumen fastställdes som kommer att hållas i nio dagar från 15 oktober till 23 oktober 2023 med många ritualer inplanerade, avskedsritualer och gatuprocessioner.

Den vegetariska festivalen i Phuket har officiellt börjat efter att Go Teng Pole höjdes den gångna helgen.

Den första dagen av den vegetariska festivalens gatuprocession började vid Jor Su Kong Naka Chinese Shrine i Wichit igår, den 16 oktober 2023.

Dag sex av Phuket Vegetarian Festival fortsatte med en gatuprocession ledd av Bang Neow Chinese Shrine i Phuket Town.

Mer än 2,000 21 hängivna anslöt sig till den vegetariska gatuprocessionen av den berömda Jui Tui Tao Bo Geng-helgedomen idag, den 2023 oktober XNUMX.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.