Vegetarisk festival i Andamanprovinserna för att ge mer än 10 miljarder baht

PRESSMEDDELANDE:

Ordföranden för den thailändska handelskammarens södra Andaman-provinsen, Salil Totubthieng, avslöjade att Yom Kippur-traditionen att konsumera grönsaker, känd som den vegetariska festivalen, hålls från den 14 oktober till den 23 oktober 2023, längs Andamanska södra kusten, inklusive provinser som Phuket, Ranong, Phang Nga, Satun, Krabi och Trang.

I olika tempel genomförs vegetariska ceremonier som lockar ett betydande antal deltagare. Denna hundraåriga tradition fortsätter att locka lokalbefolkningen och turister varje år, trots de utmaningar som covid-19-pandemin innebär.

Som ett resultat ansluter thailändska och utländska turister till evenemang i de ovan nämnda provinserna, särskilt Phuket, ett populärt resmål. Det beräknas att mer än 10 miljarder baht kommer att cirkuleras. Turister anländer för att delta i pilgrimsfärden över olika provinser, vilket ger den vegetariska festivalen liv.

Dessutom har festivalens livliga atmosfär haft en positiv inverkan på marina turistattraktioner, som inledde sin turistsäsong den 1 oktober. Dessutom förväntas genomförandet av den viseringsfria åtgärden för kinesiska turister ytterligare stärka turismatmosfären.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.