Phukets största berättelser från den senaste veckan: Vegetariska festivalgataprocessioner och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 16 oktober 2023 till söndagen den 22 oktober 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Den vegetariska festivalen i Phuket har officiellt börjat efter att Go Teng Pole höjdes den gångna helgen.
  2. Den första dagen av den vegetariska festivalens gatuprocession började vid Jor Su Kong Naka Chinese Shrine i Wichit igår, den 16 oktober 2023.

Mer än 2,000 21 hängivna anslöt sig till den vegetariska gatuprocessionen av den berömda Jui Tui Tao Bo Geng-helgedomen idag, den 2023 oktober XNUMX.

Anhängare högg sina ansikten med olika föremål som vassa stavar och svärd för att visa att de hade lättat bördan av olyckliga saker och dålig karma från människorna som väntade på dem längs vägen.

3. Ett sextiotal hängivna klättrade på höga vassa rakbladsstegar vid Phuket kinesiska helgedomar under den nyligen genomförda vegetariska festivalen.

Att klättra på vassa rakhyvlarstegar är att visa sin hängivenhet till gudar för att visa att rakhyvlar inte kan skada dem, samt att avlasta bördan av oturliga saker och dålig karma från människorna som tittade på den rituella ceremonin.

4. Vapen och fyrtiotre metamfetaminpiller hittades i en Tuk Tuk-taxi i Patong efter att polisen slumpmässigt genomsökt den.

Tuk Tuk-taxibilarna hittades med 43 metamfetaminpiller, tre vassa stavar och en liten hammare.

5. En man från Phuket anlände säkert till Phukets internationella flygplats från Israel.

En man från Phuket som säkert anlände till Phukets internationella flygplats från Israel förklarade hur han överlevde och slutligen lämnade Israel.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.