Thailands muslimska andliga ledare dör dagar efter att hans bror knivhöggs till döds

PRESSMEDDELANDE:

Efter tillkännagivandet av kontoret för Sheikhul Islam angående HE Mr. Aziz Phitakkumpon, den 18:e Sheikhul Islam i kungariket Thailand, som fick medicinsk behandling under kungligt beskydd på Chulalongkorn Hospital och återvände till Allahs nåd söndagen den 22 oktober 2023 , vill utrikesministeriet uttrycka sina djupaste kondoleanser till hans familj och till det muslimska samfundet i Thailand vid detta sorgliga tillfälle av hans bortgång. Må Allahs nåd vara över dig i detta svåra och dystra ögonblick.

I lördags attackerade en 42-årig man sin bror, Loh Phitakkumpol, 71, med en 50 centimeter lång kniv, och högg honom upprepade gånger vid en vägkant i Sing Nakhon-distriktet i Songkhla.

Den misstänkte, Rohim Kongkalimeen, en lokalinvånare som rapporterades vara påverkad av narkotika, greps av polisen. Tyvärr gick Loh bort på grund av sina skador på Songkhla sjukhus.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.