Thailands premiärminister söker starkare band med Saudiarabien

Nationell-

Klockan 10:30, den 21 oktober 2023, avslöjade Mr. Srettha Thavisin, Thailands premiärminister, offentligt ett möte med den thailändska ambassadören i Saudiarabien. Diskussionerna var fokuserade på jordbruk, handel och investeringsaspekter.

Thailand ville stärka de diplomatiska förbindelserna med Saudiarabien och öka internationell handel och investeringar ännu mer.

Saudiarabien hade ett tecken på växande välstånd från handel med petrokemi och olja som var stora investeringsportföljområden.

Srettha erkände vikten av att främja investeringar i thailändska megaprojekt som elektriska tågprojekt och den föreslagna "Thailandbron" där alla affärssektorer måste vara på samma sida.

Läs den senaste artikeln om Thailands premiärminister som ger sitt fulla stöd till Saudiarabien som värd för fotbolls-VM.

Men inom ramen för möjligheten vill den thailändska jordbruks- och kooperativministern tillsammans med den privata sektorn föra en framtida diskussion angående jordbruk och boskap med Saudiarabiens privata sektorer: SALIC och SABIC. Som svar på förfrågan från Thailand välkomnade SALIC och SABIC med glädje inbjudan och stöttade gärna det internationella samarbetet.

Det exakta datumet för diskussionerna är ännu inte slutgiltigt.

SABIC är en av de största producenterna av jordbrukskemikalier i världen där det thailändska privata näringslivet ger regelbundet beskydd.

Srettha kommenterade också det stora stödet från Saudiarabiens privata näringsliv och försökte ytterligare knyta en nära relation till dem.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.