Enkät visar att de flesta thailändare inte håller med om senare stängning av nattlivsföretag

Nationellt —

Enligt resultaten från den senaste Nida Poll-undersökningen motsätter sig de flesta thailändska medborgare regeringens idé om att förlänga stängningstiderna för landets nattliv från 2:4 till XNUMX:XNUMX.

Undersökningen, gjord av National Institute of Development Administration, känd som Nida Poll, ägde rum 17-19 oktober. Resultaten baserades på telefonintervjuer med 1,310 20 thailändare över hela landet, XNUMX år och äldre, representerande olika utbildningsnivåer, yrken och inkomster.

Undersökningen syftade till att samla thailändska folks åsikter om inrikesministeriets plan att förlänga de lagliga stängningstiderna för nöjesställen med ytterligare två timmar, så att de kan vara i drift till klockan 4:XNUMX i ett försök att stimulera ekonomin.

Undersökningen, som släpptes den 22 oktober, avslöjade att cirka 41.76 % av de 1,310 2 svarande ansåg att nattlivsställen borde hålla sig till den befintliga stängningstiden 23.66:4 eftersom det inte är för sent på natten. Omvänt sa bara XNUMX % att de borde tillåtas att hålla öppet till XNUMX:XNUMX, men strikt i områden som är populära bland turister.

Dessutom föreslog 8.32 % att ställena skulle stänga före 2:4.35 och XNUMX % uttalade att nattliga nöjesställen i Thailand inte alls borde finnas. Samtidigt sa 17.56 % att nöjesställena skulle vara stängda kl. 4 i hela landet.

Bland de tillfrågade uppgav dock en liten majoritet, eller 55.65 %, att de aldrig har besökt några nattställen, medan resten rapporterade att de gjort det tidigare.

När det gäller frekvensen av sina besök under de senaste tolv månaderna uppgav 57.66 % av de som besökt nattklubbar att de inte hade gått alls under det senaste året. Samtidigt sa 33.22% att de gick ibland, 4.13% besökte en gång i månaden, 2.58% gick en gång i veckan, 2.07% besökte tre till fem dagar i veckan och 0.34% gick varje dag.

På frågan om de trodde att en förlängning av öppettiderna för nattklubbar skulle öka turismintäkterna under den ekonomiska nedgången, uttryckte 54.43 % av alla tillfrågade tvivel, medan 44.27 % trodde att det skulle göra det. De återstående 1.30 % hade antingen ingen åsikt eller var inte intresserade.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.