ASEAN drar tillbaka 2034 FIFA World Cup bud, kastar stöd bakom Saudiarabien

Nationell-

ASEAN-regionen drog sig tillbaka från att vara kandidatvärd för fotbolls-VM 2034. Mr. Srettha Thavisin, Thailands premiärminister, gav fullt stöd till Saudiarabien som värd för fotbolls-VM.

Tidigare har Thailand och andra asiatiska länder ansökt om att stå värd för världsmästerskapet i fotboll och Thailand genomförde forskning om förhållandena vid ASEAN-toppmötet, Muang Thong Thani, Bangkok, Thailand.

Saudiarabien uttalade dock offentligt sin avsikt att vara värd för VM, och som ett resultat hade möjligheterna för ASEAN-länderna klart minskat.

Smakämnen Asian Football Confederation (AFC) röstade också för Saudiarabien och begärde att ASEAN-länderna skulle förenas för att stödja Saudiarabien som värd för fotbolls-VM 2034.

"Mohammed bin Salman, Saudiarabiens ledare, hade bett Thailand om stöd till VM och ett kommande Expo-evenemang 2030 och behandlade Thailand med god vänskap. Han är glad över att stödja Saudiarabien, säger Srettha.

OEndast Egypten och Grekland hade bjudit som medvärdar mot Saudiarabien.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.