UPPDATERING: Invånare i Phuket som kom hem från Israel förklarar hur han överlevde

Phuket -

En man från Phuket som säkert anlände till Phukets internationella flygplats från Israel förklarade hur han överlevde och slutligen lämnade Israel.

Vår tidigare historia:

Thalangs distriktschef Bancha Tanuin berättade för Phuket Express att fredagen (20 oktober)th), välkomnade de hem Mr. Natthaphorn Hongsa på flygplatsen.

Nu till uppdateringen:

Natthaphorn, 25, berättade för Phuket Express. ”Jag bodde nära Gazaremsan. Sedan kriget med Hamas började den här månaden har jag och mina vänner flytt från där vi bodde efter att en av de tre väggarna till remsan nära oss attackerades.”

”Jag bar ingenting med mig utom kläderna jag hade på mig. Andra tillhörigheter, inklusive min mobiltelefon, togs bort eller försvann. Som tur var flydde vi Hamas och gömde oss i många dagar tills israeliska soldater hjälpte oss ut från området. De tog oss och några thailändska arbetare för att bo på ett skydd som ligger cirka 30 kilometer från krigszonen. Jag kunde inte kontakta någon inklusive min familj”, förklarade Natthaphorn.

"Några av de thailändska arbetarna som fortfarande hade mobiltelefoner såg nyheter på Facebook om att Thailand skulle skicka flygplan för att hämta thailändska arbetare. Vi samlade ihop pengar för att hyra ett fordon för att ta oss till ett härbärge i Tel Aviv innan jag kom hem säkert. Efter detta kommer min familj inte att låta mig återvända till Israel,” tillade Mr. Natthaphorn.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.