Phuket ökar turistsäkerhetens förtroende inför högsäsong

PRESSMEDDELANDE:

Phukets guvernör Sophon Suwannarat höll ett möte med provinschefer och representanter från 27 konsulat. De diskuterade åtgärder för att garantera säkerheten för internationella besökare som reser till Thailand under denna högsäsong.

Den thailändska regeringens politik betonar att generera intäkter från turism. Som ett resultat har olika bekvämligheter tillhandahållits för att ta emot turister från alla bakgrunder och nationer. Säkerhetsstandarderna har höjts, inklusive införandet av avancerad AI inom folkhälsa, katastrofinsatser och trafiksäkerhet.

Polisstyrkan är också i hög beredskap och övervakar viktiga punkter som flygplatser, landkontrollpunkter och hamnar, såväl som stora turiststränder. Brottssopningsoperationer och beredskapsövningar i köpcentra är på plats.

Utländska turister uppmanas genom sina respektive konsulat att strikt följa lagen. Dessutom har CCTV-kameror och drönare använts för trafikledning, kopplade till nödcentralen 191 och Marine Police Region 3, vilket säkerställer säkerhet och skapar förtroende för turister på väg till Phuket.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.