Invånare i Phuket kommer säkert hem från Israel

Phuket -

En man från Phuket anlände säkert till Phukets internationella flygplats från Israel.

Thalangs distriktschef Bancha Tanuin berättade för Phuket Express att fredagen (20 oktober)th), välkomnade de hem Mr. Natthaphorn Hongsa på flygplatsen.

Mr. Natthaphorn kommer ursprungligen från Maikhao, Phuket. Han var en av många thailändska arbetare som arbetade i Israel och påverkades av det pågående kriget mellan Hamas där.

Natthaphorn är en av tio identifierade Phuket-bor som arbetade i Israel. Han är dock den ende av de tio som har kommit tillbaka till Phuket. Resten av dem ville inte komma tillbaka eftersom de känner att de fortfarande är säkra eller att de monetära och ekonomiska fördelarna med att arbeta i Israel överväger risken.

Relaterade artiklar:

Thailands premiärminister Srettha Thavisin har uppmanat att evakuera alla thailändska arbetare i Israel som vill åka hem i slutet av denna månad, oktober 2023, genom att öka antalet flygningar.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin gav en intervju i Peking, Kina, och sa att han var ledsen över nyheten om döden av en annan thailändsk medborgare i Israel, eftersom dödssiffran nu ligger på 30.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.