Minister Puangpet avfärdar obekräftade påståenden mot premiärministern

PRESSMEDDELANDE:

Som svar på rykten som cirkulerade tog ministern vid premiärministerns kansli Puangpet Chunlaiad upp farhågor angående vilseledande nyheter kring premiärminister Srettha Thavisin.

Hon betonade att dagens lätthet att sprida information via sociala medier tillåter vissa individer att sprida falska berättelser utan vederbörlig verifiering.

Sådana berättelser, utvecklade hon, är målmedvetet skapade, som man såg under premiärministerns besök nyligen i Folkrepubliken Kina. På den här resan deltog han i det tredje bälte- och vägforumet för internationellt samarbete, där han fick kontakt med olika företagsledare och investerare samtidigt som han stärkte diplomatiska band. Vissa fraktioner missuppfattade dock detta besök och spred ytterligare missuppfattningar.

Minister Puangpet uppmanade allmänheten att utöva omdöme innan de delar eller lägger ut information på nätet. Hon betonade vikten av att förstå de underliggande avsikterna bakom sådana nyheter och varnade för att låta sig styras av en handfull individer.

Avslutningsvis gick ministern i godo för premiärminister Sretthas och hans teams uppriktiga ansträngningar för att främja nationen och höja medborgarnas välbefinnande.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.