Kinesiska och thailändska ledare bygger närmare relationer vid mötet i Peking

Nationell-

Den 19 oktober 2023 höll Thailands premiärminister Settha Thavisin och Folkrepubliken Kinas president Xi Jinping ett diplomatiskt möte i Peking, Kina.

Båda ledarna lyfte fram den långvariga vänskapen och samarbetet mellan Thailand och Kina som nära släktingar och kallade sig själva för "Brödraskapet".

Settha och den kinesiske ledaren Xi betonade den strategiska och sammanhållna karaktären av thai-kinesiska relationer, främjade kontinuerliga utbyten på hög nivå och främjade en stark grund för deras diplomatiska band. Settha erbjöd en inbjudan till president Xi att besöka 50-årsjubileet av formella diplomatiska förbindelser 2025 som kommer att äga rum i Thailand för att ytterligare förbättra relationerna mellan de två länderna.

Under mötet diskuterade båda parter olika nyckelfrågor. Settha lyfte fram vikten av turism som en politik som kan ge snabba fördelar och tillfälliga viseringsbefrielser för kinesiska medborgare.
Settha uttryckte också sina kondoleanser för de kinesiska turisterna som miste livet och skadats i skottlossningen Siam Paragon, och betonar den thailändska regeringens fulla stöd för offren och lagföringen av gärningsmannen.

Vidare betonade Settha vikten av att garantera säkerheten för internationella turister och föreslog diskussioner om ömsesidiga viseringsbefrielser.
När det gäller säkerhetssamarbete bekräftade Kina sitt partnerskap med Thailand för att utrota gränsöverskridande brott som påverkar båda länderna, inklusive cyberbrottslighet, telefonbedrägerier, människohandel och narkotikahandelIng.


Efter mötet med president Xi fortsatte Settha till Riyadh, Saudiarabien, för det inledande toppmötet mellan ASEAN och de arabiska staterna för att ytterligare engagera sig i diplomatiska diskussioner mellan den 20 och 21 oktober 2023.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/