Thailands premiärminister uppmanar att evakuera alla thailändska arbetare i Israel

Thailand -

Thailands premiärminister Srettha Thavisin har uppmanat att evakuera alla thailändska arbetare i Israel som vill åka hem i slutet av denna månad, oktober 2023, genom att öka antalet flygningar.

Premiärminister Srettha deltog i ett möte på Rapid Response Center: RRC i utrikesministeriet tidigare i veckan om krisen i Israel.

Premiärminister Srettha sa: "Den thailändska dödssiffran i Israel har stigit till minst 28 personer med 16 skador och 17 hålls som gisslan. Vi behöver evakuera 200 till 400 thailändare per dag som för närvarande sitter fast. Evakueringsläget är för närvarande inte bra och vi måste vara så snabba som möjligt.”

"Inom den här månaden kommer det att vara 32 slagsmål från olika flygbolag för 5,700 7,000 thailändare. Det räcker dock fortfarande inte eftersom det är fler än XNUMX XNUMX thailändare som vill åka hem igen. Antalet har ökat dagligen med thailändare på plats som vill lämna.”

"Omkring 400 i huvudsak hemlösa eller fördrivna thailändare kan bo på härbärget på den thailändska ambassaden i Israel, vilket är ett bra antal. Flyg för evakuering räcker dock inte. Det finns två sätt för evakuering för närvarande som är direktflyg från Israel till Thailand och för det andra andra flyg som stannar vid Förenade Arabemiraten, Jordanien och Cypern innan de flyttar till andra flyg till Thailand." avslutade Srettha.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.