Den thailändska regeringen siktar på att evakuera 600 thailändare dagligen från Israel

BEIJING (NNT) – Thailands premiärminister Srettha Thavisin gav en intervju i Peking, Kina, och sa att han var ledsen över nyheten om döden av en annan thailändsk medborgare i Israel, eftersom dödssiffran nu ligger på 30.

Mot bakgrund av detta samarbetar regeringen med alla relevanta parter för att påskynda evakueringen av thailändska arbetare i det krigsdrabbade området.

Premiärminister Srettha sa: "För närvarande kan vi flyga ut i genomsnitt 400 thailändare per dag och förväntar oss att antalet kommer att öka till 600 personer dagligen. Vi är övertygade om att vi kommer att kunna hjälpa alla thailändare som har begärt en retur i slutet av denna månad.”

Den thailändska premiärministern uppmanade också obestämda thailändare att fatta ett beslut nu för deras säkerhet eftersom situationen sannolikt kommer att dra ut på tiden.

"Jag vill att thailändare i Israel ska fatta ett beslut nu och komma hem. Regeringen är redo och kommer att göra sitt bästa för att transportera ut människor så snabbt och säkert som möjligt. Utrikesministeriet kommer att samordna med ambassaden för att tillhandahålla flyg för att ta thailändare till ett säkert område innan de flyger tillbaka till landet, säger premiärminister Srettha.

Premiärminister Srettha träffade FN:s (FN) generalsekreterare Ant?nio Guterres och ledare från många länder. Alla uttryckte oro över upptrappningen av våldet i Israel och uttryckte förhoppningar om att konflikten skulle upphöra förr än senare.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.