Havssköldpadda släpps tillbaka till havet efter att ha fastnat i sopor i Krabi

Krabi –

En skadad havssköldpadda som fastnat i sopor på Lanta Island i Krabi har släppts tillbaka till havet i Trang efter behandling.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att på onsdagen (18 oktober)th) de släppte tillbaka den tidigare skadade Olive Ridley havssköldpaddan i havet. Havssköldpaddan hittades vid liv för två månader sedan på Klong Dao-stranden i Sala Dan-distriktet.

Den är 20 centimeter lång, 28 centimeter bred och väger 1.6 kilo. När den först upptäcktes hittades skräp runt sköldpaddan som kämpade för att simma och sköldpaddan hade ett infekterat sår.

Sköldpaddan behandlades i två månader och återhämtade sig. Ett spårningsmikrochip har installerats i havssköldpaddan innan den släpptes tillbaka i havet i Trang.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.