UPPDATERING: Phuket Road Safety Center inspekterar området för dödlig vegetarisk festivalkrasch

Phuket -

Ett team från Phuket Road Safety Center inspekterade platsen efter att en sedan kraschade in i ett vegetariskt festivalområde i Phuket Town och lämnade en död och många skadade den gångna helgen.

Våra tidigare berättelser:

En person dödförklarades på platsen medan minst sju personer har skadats efter att en sedan störtade in i det vegetariska festivalområdet i Phuket Town bara några dagar före den officiella lanseringen av festivalen.

En kvinnlig Mercedes Benz sedan-förare åtalas för vårdslös körning som orsakat dödsfall efter att ha kraschat in i ett berömt vegetariskt festivalområde i Phuket Town bara några dagar före den officiella starten av evenemanget.

Nu till uppdateringen:

På måndag (16 oktoberth) säkerhetsinspektionsteamet berättade för Phuket Express att det var ett dödsfall och totalt tio personer skadades i olyckan förra veckan. De inspekterade området för att hitta en lösning för att förhindra fler trafikolyckor i liknande områden.

Phuket Express noterade att det finns många andra vägar som håller på att byggas upp med matstånd för den vegetariska festivalen som på Yaowarad Road i Samkong Rassada nära Lim Hu Tai Su Chinese Shrine, på Phuket Road i Bang Neow nära Bang Neow Shrine , och på Pattaya Road nära In Lor Rong nära Sui Bon Tong Chinese Shrine i Phuket Town.

Men de tre vägarna är inte enkelriktade vägar som Ranong Road där olyckan inträffade.

Den misstänkte för den dödliga olyckan står fortfarande inför flera rättsliga anklagelser men hävdar fortfarande att hon hade en medicinsk nödsituation i form av ett yrsel som var orsaken till den tragiska händelsen.

Det faktum att vägen var öppen för trafik trots dussintals matstånd och många fotgängare som köpte varor kritiserades starkt på sociala medier, noterar The Phuket Express. Stadens tjänstemän påpekade att evenemanget inte officiellt hade börjat ännu till deras försvar och att vägen var planerad att stängas av under de normala festivaltiderna.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.