Rysslands president Vladimir Putin inbjuden till Thailand

Nationellt —

Thailands premiärminister Srettha Thavisin har bjudit in Rysslands president Vladimir Putin för ett officiellt besök i Thailand nästa år.

Srettha avslöjade att han har skickat inbjudan till den ryske presidenten under sitt möte med honom tisdagen den 17 oktober. De två landsledarna träffades för första gången under 3rd Belt and Road Forum for International Corporation i Peking, Kina.

"Rysslands president själv tycker om att besöka Phuket, och han reser dit regelbundet", avslöjade Srettha för thailändska medier. "Jag har skickat en inbjudan till honom att besöka Thailand nästa år, och han svarade med ett vänligt 'ขอบคุณครับ (tack)."

Dessutom framhöll Thailands premiärminister att Thailand har välkomnat över en miljon ryska turister i år. Han nämnde vidare att hans kabinett nyligen har beviljat godkännande för en förlängning av visumfri vistelse period för ryska besökare, förlänga den från 30 till 90 dagar, för att öka de ryska resorna under högsäsong.

Premiärministern deltog också i en middag med Kinas president Xi Jinping som ordförande för forumet.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/