Polisen håller aktiv skjutträning i köpcentret i Phuket

Phuket -

Region 8-polisen höll aktiv skytteträning på ett berömt varuhus i Phuket.

Utbildningen hölls måndagen den 16 oktoberth) på första våningen i varuhuset Central Floresta Phuket. Utbildningen lanserades av Phukets provinspolischef Generalmajor Sermpan Sirikong.

Utbildningen tillkännagavs för människor inne i köpcentret för att säkerställa att ingen skulle få panik.

Övningen genomfördes med en skådespelare som porträtterade en misstänkt som bar en pistol in i varuhuset.

I enactmentet tillät den misstänkte skådespelaren inte en husrannsakan innan han låtsades skjuta människor i köpcentret. En person skadades och en hölls som gisslan i lagen.

Wichitpolisen underrättades om händelsen innan de snabbt kom till platsen. Som en del av antagandet blev den misstänkte "skjuten ihjäl" och en gisslan räddades.

Relaterad artikel:

I en kritisk incident i Bangkoks Siam Paragon Mall har polisen gripit en 14-årig thailändsk pojke misstänkt för en skottlossning som resulterade i två dödsfall och lämnade minst fem andra skadade.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.