Phuket turism stark men ser minskning av israeliska turister, Phuket-företag stödjer sena nattlivsstängningar

Phuket -

Phuket har genererat 370 miljarder baht från turism på cirka åtta månader, sa ordföranden för Phuket Tourism Association.

Presidenten för Phuket Tourism Association, Mr. Thanet Tantipiriya, berättade för Thai Media, "Under de senaste åtta månaderna har Phuket genererat cirka 370 miljarder baht. Antalet turister ökar med 40 procent från år till år jämfört med 2019, före Covid-19.”

”Omkring 80 procent av hotellrummen har bokats under den här kommande högsäsongen, särskilt hotell nära stränder. Beläggningsgraden under den pågående vegetariska festivalen är cirka 67 till 74 procent i turistområden.” Thanet tillade.

"Dessutom har det funnits många direktflyg från Israel till Phuket sedan Phuket Sandbox-eran (ett program för karantänturister under Covid, där Israel var ett av de första länderna som till stor del deltog). Men antalet israeliska turister har minskat med cirka 40 procent efter att kriget bröt ut med Hamas.” Thanet förklarade.

Thanet uppgav också att turistföreningen i Phuket stöder en laglig stängningstid på 4:XNUMX för nattlivsställen men betonade att zonindelningen skulle behöva ses över och tillämpas korrekt för att balansera nöjeszoner med bostadsområden och inte störa människor som sover eller arbetar.

Thanet uppgav att Phuket var ett turistområde för alla och hade gjort misstaget tidigare att försöka fokusera på bara "familjevänliga" turister eller "party"-turister när båda grupperna i verkligheten njöt av Phuket men hade väldigt olika livsstilar och bakgrunder. Phuket behövde kunna anpassa sig till båda turistgrupperna utan att orsaka några friktioner mellan dem. Detta skulle bäst gynna Phuket, företagen och turisterna, konstaterade Thanet.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.