Små båtar i Phuket förbjudna att gå ut till havet

Phuket -

Phuket Marine Office har utfärdat en varning om att små båtar som är mindre än sex meter långa förbjuds att lämna hamnar på öppet hav under denna tid.

Chefen för Phuket Marine Office, Mr. Nachapong Pranit, berättade för Phuket Express att enligt den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) pågår kraftiga regn för närvarande i Andamansjön med starka vågor upp till två meter höga i öppet hav eller mer än två meter högt i områden med åskväder från 16 oktober till 19 oktober 2023.

Phuket Marine Office utfärdade en varning på söndagen (15 oktober) för båtkaptener att vara mer försiktiga när de reser till sjöss. Små båtar som är mindre än sex meter långa förbjuds att lämna hamnar till öppet hav under denna tid.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.