Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Thailändska arbetare kommer hem från Israel och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 9 oktober 2023, till söndagen den 15 oktober 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Thailands andra jordobservationssatellit, känd som THEOS-2, sköts upp i rymden den 9 oktober 2023 av en VEGA-uppskjutningsfarkost från Guiana Space Centers uppskjutningsramp i Franska Guyana, Sydamerika.

Tidigare var satelliten planerad att lanseras den 7 oktober, men det fanns systemproblem som påverkade vissa komponenter i utrustningen. Därför sköts uppskjutningen av satelliten upp.

2. Den eftersökte före detta borgmästaren i Pattaya och tidigare thailändska kulturministern Itthiphol Khunpluem greps på Suvarnabhumi flygplats efter att ha anlänt till Thailand från Kambodja.

Itthiphol anklagas för påstådda korruptionsrelaterade anklagelser i samband med Waterfront Condo-projektet i Pattaya, en långvarig vit elefant vid Bali Hai Pier.

3. Första gruppen thailändska arbetare i Israel att återvända hem.

Mer än 1,400 XNUMX thailändska individer har uttryckt sin avsikt att återvända hem på grund av kriget mellan Israel och Hamas.

4. En svensk "affärsman" hittades med fyra vapen och mer än 200 kulor i ett hus på ön Samui, säger thailändsk polis.

Surat Thani immigrationschef överste Suppakorn Pankosol uppgav till thailändsk press att många av den misstänktes onlineinlägg också verkade hota andra utlänningar.

5. Denna fredag, den 13 oktober, är det sju år sedan Hans kungliga majestät kung Bhumibol Adulyadej (Rama IX) gick bort i fred 2016.

Evenemang som markerar Nawamindra Maharaj Day eller King Rama den 9:e minnesdagen hålls under hela idag, med en rad aktiviteter som utspelades på Sanam Luang (สนามหลวง) ceremoniella plats i Bangkok i morse.

Den långa helgen förde med sig många hyllningar till The Great Rama IX.

6. Ytterligare en olycka på Siam Paragonskjutning rapporterades efter att ha varit i koma på ett sjukhus i 10 dagar.

Penpiwan Mitthampitak var ett av offren. Vila i frid.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.