Thailand ska underteckna MOU med kinesisk media för att förhindra cyberbrottslighet

PRESSMEDDELANDE:

Minister knuten till premiärministerns tjänsteman Puangpet Chunlaiad förbereder sig för att underteckna ett samförståndsavtal (MOU) med stora kinesiska mediegrupper för att samarbeta för att förhindra falska nyheter, cyberbrottslighet och bedrägerier med callcenter.

Under den 18-20 oktober är minister Puangpet planerad att besöka Folkrepubliken Kina för att underteckna ett MOU om samarbete inom massmedia och information mellan Government Public Relations Department (PRD) och China Media Group (CMG). Detta var samma tillfälle som premiärminister och finansminister Srettha Thavisin gjorde ett officiellt besök i Folkrepubliken Kina, efter en inbjudan från Kina.

Puangpet nämnde att Thailand och Kina tidigare har haft relationer och samarbete i olika aspekter. Den 11 oktober 2023 träffade hon HE Mr. Han Zhiqiang, Folkrepubliken Kinas ambassadör i Thailand, för att diskutera frågor av ömsesidig betydelse för de thailändska och kinesiska regeringarna, inklusive att ta upp falska nyheter, bekämpa cyberbrottslighet och ta itu med ihållande problem med callcenterbedrägerier.

Vi är överens om att thailändska och kinesiska medier bör samarbeta och dela nyheter för att förhindra skador från de tidigare nämnda problemen. Under detta officiella besök i Folkrepubliken Kina kommer hon att delta i diskussioner med Shen Haisong, direktör och chefredaktör för CMG, för att fastställa riktlinjer för samarbetet mellan de två länderna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.