Thailand tillåter ryska turister att stanna upp till 90 dagars visumfri för att öka turismen

Thailand-

Den thailändska regeringen, ledd av Thailands premiärminister Srettha Thavisin, godkände den 16 oktober 2023 för ryska turister att stanna upp till 90 dagar, ökat från 30 dagar, på ett visumfritt program.

Det nya programmet börjar 1 november 2023 och slutar 30 april 2024.

Enligt Mr Thavisin syftar programmet till att locka fler ryska turister under den långa semesterperioden när Ryssland traditionellt har tuffa och kalla vintrar.

Thavisin kommer också att träffa Rysslands president Vladimir Putin vid Third Belt and Road Forum för internationellt samarbete i Peking, Kina som pågår från idag till den 21 oktober 2023.

Programmet är bara den senaste planen för att öka turismen från Thailand efter i slutet av september den thailändska regeringen tillät visumbefrielse för kinesiska och kazakstanska turister.

Thailands turistmyndighet har också drivit på för visumundantag för indiska turister men hittills har det inte hänt.

Ryska turister är den femte största gruppen efter nationalitet som besöker Thailand i år, med nästan en miljon ankomster i oktober 2023.

Beslutet att tillåta ryska medborgare att stanna längre i Thailand var inte utan kontroverser online eftersom medborgare i andra nationer klagade över att åtgärden inte gällde fler länder eller kritiserade Rysslands pågående krig mot Ukraina, och angav att ryska medborgare inte borde ges extra privilegier vid denna tidpunkt.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.