Phukets största berättelser från den senaste veckan: Vegetarisk festival börjar och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 9 oktober 2023 till söndagen den 15 oktober 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Tre Tuk Tuk-taxichaufförer åtalades för kroppsmisshandel efter att ha attackerat en saudiarabisk turist i Patong på grund av en tvist om taxiavgifter.

De tre Tuk Tuk-taxichaufförerna står åtalade för kroppsmisshandel och har enligt uppgift erkänt brottet.

2. En thailändsk man hittades död med flera knivhugg framför ett hotell nära en nöjeslokal i Phuket Town.

En anställd på en nöjeslokal greps efter att han påstås ha knivhuggit en kund till döds i Phuket Town.

Arnon berättade för polisen att hela händelsen var i självförsvar och att han inte menade att döda Mr. Wiroon.

3. Den årliga Phuket Vegetarian Festival kommer att hållas i nio dagar med start den kommande helgen. I år kommer festivalen att hållas från 15 oktober till 23 oktober 2023.

Den vegetariska festivalen i Phuket har officiellt börjat efter att Go Teng Pole höjdes den gångna helgen.

Det är den tiden på året igen!

4. Phuket Immigration har meddelat vägledning till israeliska turister som för närvarande inte kan återvända hem på grund av det pågående kriget mot Hamas i deras land.

5. En person dödförklarades på platsen medan minst sju personer har skadats efter att en sedan störtade in i det vegetariska festivalområdet i Phuket Town bara några dagar före den officiella lanseringen av festivalen.

En kvinnlig Mercedes Benz sedan-förare åtalas för vårdslös körning som orsakat dödsfall efter att ha kraschat in i ett berömt vegetariskt festivalområde i Phuket Town bara några dagar före den officiella starten av evenemanget.

Evenemanget väckte enorm kritik över att vägen var öppen även om evenemanget inte hade börjat officiellt ännu.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.