Fyra personer döda efter Phang Nga-olycka, offer skulle till Phuket

FOTO: Wat Kao Jaroen Tham Rescue Team

Phang Nga –

Fyra personer har förklarats döda på platsen efter att en sedan tappat kontrollen i en kurva innan den körde över ett centralreservat och kraschade in i två stora lastbilar på en huvudväg i Takua Thung-distriktet medan de var på väg till Phuket för en lång semester.

Takua Thung-polisen berättade för Phuket Express att de underrättades om olyckan på fredagseftermiddagen (13 oktober)th) på huvudvägen Phet Kasem framför en skola i Baan Chiang Mai, Ka Lai-distriktet. Räddningstjänst anlände till platsen för att hitta en skadad lastbil på norrgående körfält. Den oskadade föraren, Sayan Matthawathi, 50, från Samut Prakan, väntade på polisen på platsen.

Sextio meter bort hittade räddningsteam en släpbil med den havererade sedanen inbäddad i släpets framsida. Den oskadade trailerföraren, Mr. Pongsa Chaithom, från Phuket, väntade på polisen på platsen.

Alla fyra passagerarna i sedanen förklarades tragiskt döda på olycksplatsen. Föraren identifierades som Mr. Poompat Woonciew, 29, från Song Khla, som var en brorson till Phukets före detta guvernör Narong Woonciew.

De andra tre passagerarna var Piyaphon Matsakun, 29, från Nakhon Si Thammarat, Jureephon Saranan, 27, från Phatthalung och Jinnapat Suthat Na Ayutthaya, utan ålder, från Songkhla. Räddningsarbetare använde en hydraulisk kutter för att befria sina kroppar från vraket.

Deras släktingar som senare informerades om tragedin berättade för polisen att de fyra var på väg till Phuket för långa semestrar.

Vittnen berättade för polisen att sedanföraren tappade kontrollen i kurvan innan han körde över mittreservatet till motsatt körfält. Sedanen kraschade först in i en rörlig lastbil innan den krockade med en rörlig släpbil och drogs i 50 meter innan släpvagnen kunde stanna.

Phuket Express noterade att huvudvägen från Phang Nga på väg till Phuket är 26 kilometer med många kurvor. Det finns vägskyltar som varnar förare att vara försiktiga längs vägen.

Takua Thung-polisen berättade för Phuket Express att ingen alkohol hittades i ett utandningstest av både lastbils- och trailerförare. Alkoholblodprover genomförs på sedanförarens kropp.

Vid presstillfället har inga rättsliga åtal väckts.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.