Foto på Thailands förre premiärminister Thaksin ger stor debatt till sociala medier

Nationellt —

Den senaste bilden av Thailands före detta premiärminister, Thaksin Shinawatra, på polissjukhuset väckte heta argument på sociala medier angående de påstådda särskilda privilegier han kan få.

Bilden, som delades flitigt på thailändska sociala medier fredagen den 13 oktober, visade en person som liknade en fånge Thaksin bärs på en bår. Han bar en sjukhusrock och en mask och åtföljdes av en kraftig närvaro av medicinsk personal. Enligt thailändska medier sågs även hans två döttrar vid hans sida, även om detta ännu inte har bekräftats.

Bilden blev omedelbart ett mycket omdebatterat ämne bland thailändska sociala medier-användare, och några anklagade att bilden medvetet läckt ut för att motivera Thaksins långa vistelse på polissjukhuset istället för i fängelse.

Thaksin, 74, kom tillbaka till Thailand den 22 augusti efter att ha tillbringat 15 år i självpåtagen exil. Just den dagen gav Högsta domstolen honom åtta års fängelse för tre separata fall.

Ändå, på grund av påstådda hälsoproblem, överfördes han från Bangkoks häktningsfängelse till polisens allmänna sjukhus samma natt, och har legat där sedan dess. Thaksins straff sänktes också till ett år efter att han sökt kunglig nåd.

Som svar på allmänhetens oro bekräftade Sahakan Phetnarin, generaldirektör för kriminalvårdsavdelningen, på lördagen att personen på fotografiet verkligen var Thaksin. Han var i färd med att flyttas från sitt sjukhusrum för en datortomografi och en MR, sa Sahakan.

Undersökningen, som varade ungefär en timme, beställdes av Thaksins läkare, tillade Sahakan. Trots att han bekräftade att ex-premiärministern var säker och att han inte fick några privilegier, vägrade generaldirektören att ge detaljer om Thaksins nuvarande tillstånd, med hänvisning till patientens konfidentialitet.

Han fortsatte med att säga att sjukhuset tillät Thaksins familjebesök så att de var medvetna om hans nuvarande behandling.

Sahakan sa dock att han inte hade någon aning om huruvida Thaksins vistelse skulle förlängas i framtiden eftersom Thaksins läkare ännu inte hade informerat avdelningen.

Hans vistelse på sjukhuset är planerad att slutföras den 22 oktober, och varje ytterligare förlängning skulle kräva meddelande av justitieministern.

Några aktivister har ständigt argumenterat för en transparent frigivning av Thaksins hälsotillstånd och en undersökning av vad de kallar en opartisk tredje parts läkare men detta har ständigt nekats av fängelsetjänstemän, med hänvisning till integritet.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/