Mer än 200,000 80 Meth-piller, 200 kilo Crystal Meth och 8 vapen beslagtagna i Region XNUMX-polisens tillslag

Phuket -

Mer än 200,000 80 metamfetaminpiller, 200 kilo kristallin metamfetamin och XNUMX vapen beslagtogs på två veckor i ett brottsutbrott i övre södra Thailand.

Generallöjtnant Surapapong Thanomjit, polischef för region 8 baserad i Phuket, avslöjade för pressen att från den 25 septemberth till oktober 11th2023 har de arresterat totalt 1,635 208 misstänkta. Totalt beslagtogs 289,104 vapen, 80 2.9 metamfetaminpiller, 4.18 kilo kristallmetamfetamin, XNUMX gram heroin och XNUMX gram ecstasy.

Generallöjtnant Surapapong berättade för thailändska medier att tillslaget var speciellt för turisternas säkerhet eftersom fler kinesiska och kazakstanska turister besökte på grund av ett visumbefrielsesystem och under den berömda Phuket vegetariska festivalen.

För sammanhang:

Den årliga Phuket Vegetarian Festival kommer att hållas i nio dagar med start den kommande helgen. I år kommer festivalen att hållas från 15 oktober till 23 oktober 2023.

Den thailändska regeringens policy för fria visum för kinesiska och kazakstanska turister har godkänts i Royal Gazette och publicerades tisdagen den 19 september.

Phuket välkomnar turister från Kina till Thailands visumbefrielseprogram.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.