Två vilda elefanter elektricerade till döds av elstängsel i Surat Thani

Surat Thani —

Två vilda elefanter i Surat Thani-provinsen elektrocuterades till döds när de kom i kontakt med ett elstängsel uppfört av en durian fruktträdgårdsbonde i området.

De olyckliga elefanterna, som uppskattas vara 20 till 25 år gamla och ytterligare 30 till 35 år gamla, hittades döda i Tai Rom Yen National Park i distriktet Kanchanadit i södra Thailand, Surat Thani, den 12 oktober klockan 11. AM.

Det lokala veterinärteamet upptäckte båda elefanterna på en väg efter att ha fått ett samtal från närboende. Djuren var honor och hanar som vägde 3.5 respektive 2.5 ton. Båda av dem hade ledningar intrasslade runt sina stammar som var kopplade till ett närliggande hus ockuperat av en man som bara identifierades som Jaroon, 43. Surat Thani-polisen tog in honom för förhör.

Den thailändska durian fruktträdgårdsägaren hävdade för polisen att han hade satt upp ett elstängsel runt sin fruktträdgård för att skydda den från vilda djur men sällan aktiverat det. På kvällen den 11 oktober, runt 6:00, sa Jaroon att han hade slagit på strömmen.

Senare, runt 11 samma dag, hörde han elefanternas höga rop, men vågade inte lämna sitt hus för att undersöka saken. Det var först klockan 00 den 6 oktober när han gick ut för att upptäcka två avlidna elefanter på vägen.

Enligt Mr. Pornchai Sitthikesorn, tillförordnad chef för Conservation Area Management Office, har området lagligen beviljats ​​Jaroon från parken för jordbruksändamål i linje med regeringens policy. Han kan dock fortfarande åtalas enligt Wildlife Protection Act för att ha orsakat skada på elefanterna.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.