Thailands premiärminister, israelisk ambassadör diskuterar säkerheten för thailändska medborgare i konflikter

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Ett nyligen genomfört möte mellan thailändska och israeliska högt uppsatta tjänstemän fokuserade på säkerhet och välbefinnande för thailändska medborgare i Israel.

Orna Sagiv, Israels ambassadör i Thailand träffade Thailands premiärminister Srettha Thavisin för att diskutera situationen i Israel. Ambassadören uttryckte kondoleanser för förlusten av thailändska människoliv på grund av den pågående väpnade konflikten med Hamas och försäkrade att hjälpen utsträcks till både thailändska medborgare och besökare.

Hon sa att den israeliska regeringen redan har flyttat thailändska medborgare från högriskområden och flyttat dem till säkrare zoner fyra kilometer bort. Premiärminister Srettha lyfte fram den thailändska regeringens noggranna övervakning av situationen och dess prioritering av säkerheten för cirka 4 30,000 thailändare i Israel. Planer finns för att hjälpa alla.

I ljuset av det betydande antalet offer som överstiger 1,000 6,000 människor, bad den israeliska regeringen om förståelse eftersom lämpliga procedurer måste följas innan de återsändes kropparna av de dödade. Omkring XNUMX XNUMX registrerade thailändska arbetare som för närvarande befinner sig i säkra zoner i tre länder – Saudiarabien, Egypten och Förenade Arabemiraten – kommer gradvis att repatrieras.

Premiärminister Srettha noterade att repatriering kräver tillstånd från över 10 länder, en process som det thailändska utrikesministeriet samordnar. För dem som återvänder via kommersiella flygbolag bekräftade den thailändska regeringen att den skulle täcka alla utgifter, och ansåg att det var ett statligt ansvar.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.