Thailändska manliga poliser kan nu ha längre hår

Nationellt —

I ett beslut som kan väcka glädje för modemedvetna poliser har Thailands nyligen utnämnde nationella polischef undertecknat en ny förordning som tillåter manliga poliser att ha längre frisyrer.

Rikspolischefen Pol Gen Torsak Sukvimol förklarade sitt senaste direktiv och sa att det skulle hjälpa poliser att minska kostnaderna för att klippa sig, och det är naturligtvis inte för mode.

Den reviderade förordningen skrapade 2018 års polisuniforms praxiskod som föreskrev att varje manlig polis måste ha en mycket kort frisyr med båda sidor och bakhuvudet helt rakat.

Enligt den nya koden har manliga poliser nu rätt att behålla sina hårlängder på upp till 5 centimeter på toppen av huvudet och högst 1 centimeter på båda sidor i en välordnad stil.

Pol Gen Torsak sa med den nya regeln att poliser inte behöver gå till en frisör en gång i veckan för att hålla håret kort.

Dessutom har handledare med rang av intendent eller högre också befogenhet att tillåta sina underordnade, som är tilldelade utredning, underrättelseverksamhet, narkotikaundertryckning eller stationerade i riskområden, att få en hårklippning med hög blekning.

När det gäller kvinnliga officerare har de fått i uppdrag att binda håret med en svart hårnål om det är långt.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/