Kung Rama firande av den 9:e minnesdagen ledd av premiärministern

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Evenemang som markerar Nawamindra Maharaj Day eller King Rama den 9:e minnesdagen hålls under hela idag, med en rad aktiviteter som utspelades på Sanam Luang (สนามหลวง) ceremoniella plats i Bangkok i morse.

Premiärminister och finansminister Srettha Thavisin, tillsammans med sin make och regeringsmedlemmar, inledde tillfället med buddhistiska böner.

Efter bönerna deltog premiärministern, tillsammans med andra deltagare, i en ritual för att skapa förtjänster, och gav allmosor till 189 munkar och hyllade den avlidne Hans Majestät Kung Bhumibol Adulyadej den store.

Efter allmosautdelningen ägde en kransnedläggningsceremoni rum vid King Rama den 9:e minnesparken på Phitsanulok Road i Dusit-distriktet i Bangkok. Senare på dagen ska premiärministern och hans fru träffa deras majestäter kungen och drottningen för en kunglig ceremoni i Amarin Winitchai Hall i Grand Palace.

Regeringen har officiellt utsett den 13 oktober som kung Rama till den 9:e minnesdagen, för att hedra den bortgångne kungens gränslösa välvilja mot det thailändska folket.

I år är det också sju år sedan Hans Majestät Kung Rama den 9:e gick bort.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.