Thailands premiärminister ger uppdateringar om evakueringshinder och offer bland thailändare i Israel

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – De pågående oroligheterna i Mellanöstern har eskalerat, vilket leder till en ökad dödssiffra bland thailändska medborgare, nu totalt 21.

När situationen försämras intensifierar den thailändska regeringen ansträngningarna att evakuera medborgare från farozoner, enligt premiärminister Srettha Thavisin. Begränsad vägtillgång i Israel lämnar militärfordon som det enda transportalternativet.

Innan premiärminister Srettha lämnade Malaysia till Singapore avslöjade att nya vägar undersöks för en effektivare evakueringsprocess. Sjövägar anses för närvarande vara för farliga. Alternativa vägrutter genom olika gränser utvärderas och regeringstjänstemän arbetar för att påskynda processen samtidigt som maximal säkerhet garanteras.

Den första gruppen på 15 evakuerade thailändska medborgare förväntas anlända till Thailand i dag runt klockan 11 lokal tid. För att möta de logistiska utmaningarna med att evakuera medborgare har partnerskap bildats med flygbolag som AirAsia och Nok Air som vardera kommer att tillhandahålla minst två plan. Tillgången på ytterligare plan från Thai Airways övervägs fortfarande.

Regeringen äger idag fem flygplan och för diskussioner med transportdepartementet för att eventuellt säkra fler. Enligt statsministern ligger fokus nu på snabba och säkra evakueringar.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.