Surat Thani Highway Police beslagtar över 80 kilo metamfetamin

Nationellt —

Den 10 oktober 2023 fångade thailändska motorvägspoliser 3 påstådda misstänkta och konfiskerade över 80 kg metamfetamin på Highway 41 road i Chaiya, Surat Thani.

De tre påstådda misstänkta identifierades senare endast som Mr. Pichet, 3-åring, Mr. Yutthapong, 34-åring, och Mr. Noppadon, 29-åring.

Nyligen avlyssnade thailändska motorvägspoliser även 4 andra påstådda narkotikasmugglare med olagliga substanser, nästan 2 miljoner illegala piller, på väg till Songkhla-provinsen. En utredningsgrupp spårade vidare ny narkotikahandel från centrala Thailand till Songkhla, vilket ledde till den framgångsrika arresteringsoperationen den 10 oktober.

Under utredningen ska de tre misstänkta ha erkänt sina brott och sagt att de för andra gången anställts för 3 100,000 baht för att smuggla meth från Nonthaburi till Phatthalung med Songkhla som slutdestination. Poliserna eskorterade dem sedan till Mueang Chumphons polisstation för ytterligare rättsliga förfaranden.

De misstänkta avslöjade inte vem de arbetade för men thailändska motorvägspoliser uppgav att de fortsatte den aktiva utredningen.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/