Israel-Hamas-kriget påverkar inte Thailands energireserver

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Kriget mellan Israel och Hamas påverkar inte Thailands energireserver, enligt landets största petroleumbolag PTT. Företaget sa att den nuvarande ökningen av energipriset är en kortsiktig effekt, med det totala priset sannolikt att öka något från före kriget.

Företaget förväntar sig att det totala energipriset på den globala marknaden kommer att sätta sig i en takt som är 2 dollar per fat högre än vad priset var före kriget, samtidigt som de anser att den senaste prisuppgången är en kortsiktig psykologisk effekt.

PTT:s vd Auttapol Rerkpiboon avslöjade att den nuvarande situationen inte är oroande om det inte skulle bli någon förlängning eller spridning.

PTT har säkerställt en tillräcklig nivå av olje- och gasreserver, samtidigt som företaget kan köpa bränsle från andra leverantörer runt om i världen, för att ersätta bränslet från de drabbade källorna.

När det gäller regeringens åtgärd för att skära ner på elpriserna sa Auttapol att PTT är redo att samarbeta med regeringen genom att skjuta upp den aktuella fakturacykeln som debiteras Thailands elproduktionsmyndighet för bränslen som används för elproduktion.

PTT:s VD nämnde också att dess dotterbolag PTT Oil And Retail Business är redo att samarbeta med energiministeriet om marknadsföringstaxor. Regeringen ser nu på att begränsa denna marknadsföringstull, som vanligtvis ingår i detaljhandelns oljepriser, till högst 2 baht per liter.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.