Åtta personer döda, tre allvarligt skadade efter att en pickup på en familjeresa kraschade i Narathiwat

FOTO: Bangkokbiznews

Narathiwat –

Åtta personer dog, inklusive en sex-årig flicka, medan tre personer har ådragit sig allvarliga skador, inklusive en två-årig flicka, efter att en pickup med en stor familj på en resa kraschade i Rueso-distriktet.

Ra-Ngae-polisen underrättades om olyckan på onsdagen (11 oktoberth) på Baan Ku Bae Ba Doa i Ma Rue Bo Tok. Räddningstjänsten kom till platsen för att hitta den vältade lastbilen inbäddad med ett träd i vägkanten. Många skadade och dödsfall hittades i och utanför pickupen.

Räddningspersonal rapporterade åtta dödsfall som var en sexårig flicka, fyra tonåringar och tre vuxna inklusive föraren. Tre andra har ådragit sig allvarliga skador som är en tvåårig flicka och två tonåringar. Deras namn undanhölls av polis och räddningsteam vid denna tidpunkt.

Överlevande berättade för polisen att de skulle komma från La Loh, Rueso på en familjeresa under barnens semester till staden Narathiwat. Det främre högra däckhjulet ska ha exploderat innan pickupen tappade kontrollen och kraschade in i ett träd.

TPN Media noterar att det har förekommit olika försök från den thailändska regeringen under åren att tvinga fram mot att åka i bädden på lastbilar eller överlasta dem med människor, men de har alla misslyckats med att införliva en fast lag eller varit omöjlig att verkställa på grund av ilska från landsbygdsbor som säger att detta är deras primära transportsätt och att de inte har råd med flera fordon.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.