Thailands turismsiffror sjunker efter kriget bryter ut i Israel

Thailand -

Turism- och sportministern i Thailand avslöjade nyligen att antalet utländska turister har minskat efter köpcentrets skjutning i Bangkok och kriget i Israel.

Sudawan Wangsupakitkosol, Thailands minister för turism och sport, sa till thailändska medier: "Antalet turister har minskat från förra veckan, särskilt kineser som bara såg 75,093 XNUMX turister anlända. Vi har bestämt att detta beror på att några kineser reste före sin Golden Week, en stor helgdag, för att undvika folkmassor. Dessutom är vissa kineser fortfarande oroliga över Siam Paragon-skjutningen."

I en kritisk incident i Bangkoks Siam Paragon Mall har polisen gripit en 14-årig thailändsk pojke misstänkt för en skottlossning som resulterade i två dödsfall och lämnade minst fem andra skadade.

"Den långa semestern för kineser har tagit slut och ännu en skoltermin i Asien, Östasien och Oceanien har börjat. Som ett resultat var det totala antalet utländska turister som besökte Thailand förra veckan på 497,966 54,453 vilket var 9.86 8 färre än föregående vecka eller en minskning med cirka XNUMX procent. (Från den senaste uppdateringen den XNUMX oktoberth), förklarade Sudawan.

"De fem bästa utländska besökarna är malaysier, kineser, indier, sydkoreaner och laotianer. Laotierna har minskat med 1.16 procent, kineser, sydkoreanska, malaysier och indier har minskat i ordning 29.47 procent, 26.77 procent, 20.43 procent och 8.22 procent. Turister från Östasien och Oceanien förväntas minska kontinuerligt under de närmaste veckorna eftersom de är oroliga över kriget i Israel och potentiell påverkan på flygningar, tillade Sudawan.

Det thailändska utrikesministeriet rapporterade måndagen den 9 oktober att minst 12 thailändare som arbetar i Israel har dödats under Hamas militära attack, medan åtta har skadats (två allvarligt), och 11 har tagits som gisslan.

Under tiden Thailändska turistmyndigheter och thailändska turistgrupper uppmanar den thailändska regeringen att införa ett visumbefrielse för indiska medborgare att tillåta dem att resa till Thailand mer fritt som kinesiska medborgare.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats TPN National.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/