Thailändska arbetare i Israel: Assistansåtgärder detaljerade av Labour Min

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Arbetsministeriet har hållit ett möte för att övervaka situationen och ge assistans till thailändska arbetare i Israel.

Piroj Chotikasatien, ständig sekreterare för arbetsmarknaden, avslöjade att identiteten på de arbetare som tyvärr har omkommit under attackerna från Hamas och deras arbetsgivare fortfarande är okända.

För de skadade eller avlidna kommer arbetare som är registrerade och har rest lagligt baserat på samförståndsavtalet mellan de thailändska och israeliska regeringarna att få ersättning från Israel.

I Thailand kommer arbetare som återvänder på grund av konflikten att kompenseras genom den utländska anställningsstödsfonden. Planer pågår också för att Arbetsförmedlingen ska föreslå en ökning av ersättningsnivåerna. Detta syftar till att ge mer betydande hjälp till drabbade arbetstagare. Dessutom har hjälpcentra etablerats i varje provins i landet för att samordna med familjer och släktingar till de drabbade arbetarna. De kan också kontakta det lokala arbetskontoret eller ringa hotline 1694, tillgänglig 24/7.

Den 12 oktober väntas den första vågen av 15 thailändare återvända till Thailand. Ytterligare repatrieringsflyg är planerade till söndagen den 15 oktober, vilket tar cirka 140 thailändska medborgare tillbaka, följt av ytterligare ett flyg den 18 oktober för att återvända cirka 80 till. Ytterligare evakueringsflyg är i beredskap i väntan på ytterligare utvärdering av situationen på marken.

Vissa thailändska arbetare har ännu inte uttryckt sin önskan att återvända, med hänvisning till oro över den potentiella oförmågan att återvända till Israel för arbete på grund av höga resekostnader. Vissa har till och med dragit på sig skulder för att finansiera sin första resa. När det gäller dessa fall kommer arbetsministeriet att förhandla med de israeliska myndigheterna för att avstå från resekostnaderna för arbetare som återvänder efter att ha flytt konflikten.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.