Svensk man hittades med fyra vapen och 200 kulor på Samui Island

FOTO: Thairath

Samui Island –

En svensk "affärsman" hittades med fyra vapen och mer än 200 kulor i ett hus på ön Samui, säger thailändsk polis.

På tisdagen (10 oktober) genomsökte ett team från Royal Thai Immigration Bureau med en husrannsakningsorder ett hus som tillhörde en utlänning som de bara identifierade som MR. ADAM, 33, svensk medborgare i Soi Khao Phra, Bo Phut sub-distrikt. Polisen hittade tre handeldvapen, ett gevär och mer än 200 kulor. Han fördes sedan till Bo Phuts polisstation.

Herr Adam ska ha erkänt för thailändsk polis att han gillar att samla på vapen och tycker om att skjuta. Han sa att han beställde vapnen och kulorna online och att några vapen lånades av hans vänner.

Surat Thani immigrationschef överste Suppakorn Pankosol uttalade till thailändsk press, "Vi fann att dessa vapen och kulor beställdes online från nordöstra Thailand. Mr Adam använde dessa vapen för att öva på att skjuta på en skjutbana på Samui Island. Han skrev också på sociala medier att han gillar att samla på vapen. Många av hans inlägg på nätet verkade även hota andra utlänningar. Mr Adam har fitnessföretag och har stannat länge i Thailand.”

"Herr. Adam står inför anklagelser om olagligt innehav av skjutvapen och ammunition, tillade överste Suppakorn.

Det var okänt om Adam hade beviljats ​​borgen vid presstid eller om han hade anlitat en advokat.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.