Säkerhetsåtgärder förbättrade på nyckelplatser i Thailand

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Den kungliga thailändska polisen (RTP) har höjt säkerhetsåtgärderna vid checkpoints, gränspunkter och kommunikationsställen på betydande platser över hela Thailand. Detta inkluderar en strikt screening av utländska medborgare som kommer från högriskområden.

RTP:s generalpolischef Torsak Sukwimol har riktat ett rigoröst övervakningsinitiativ mot viktiga platser, bostadsorter och andra relevanta områden.

Förbättrade gränskontrollåtgärder, förstärkt säkerhet och utökad granskning under inspektioner ska samordnas med lokala polisenheter, patrullpolis, poliser som svarar på 191-jouren, brottsbekämpningsavdelningen, fredsbevarande polis, turistpolis och immigrationspolis. Tonvikten ligger på att kartlägga sårbara punkter, identifiera potentiella risker och utveckla beredskaps- och nödplaner, inklusive övningar för att säkerställa beredskap.

Dessutom ska turistpolisen, i samarbete med lokala brottsbekämpande myndigheter, intensifiera sina kontrollinsatser för att säkerställa turisternas säkerhet. Immigration Bureau har till uppgift att förstärka inspektionen av inkommande resenärer, särskilt de från länder som anses vara högrisk.

Allmänheten uppmuntras att vara vaksam och rapportera alla misstänkta aktiviteter eller information till telefonjourerna 191 och 1599, tillgängliga dygnet runt.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.