Phuket Immigration ger vägledning till israeliska turister som inte kan återvända hem på grund av pågående krig

Phuket -

Phuket Immigration har meddelat vägledning till israeliska turister som för närvarande inte kan återvända hem på grund av det pågående kriget mot Hamas i deras land.

Israeliska turister som inte kan återvända till sitt land kan kontakta Phuket Immigration för att ansöka om en tillfällig vistelse i kungariket. Detaljerna är följande:

  1. Israeliska turister som reser med undantagsvisumet ผ.30 visum (30 dagar) eller turistvisum (60 dagar) kan förlänga sin vistelse normalt om de inte har varit i Thailand i mer än 30 dagar genom att använda följande dokument;

– Ansökningsblankett (TM.7), kan få blanketten på Immigrationsverket genom att ta med en självbild (4×6 cm)

– Kopia av pass (biosida och sista inresa till Thailand)

– Adressregistrering (TM.30)

– Avgift 1,900 XNUMX THB (endast kontant)

  1. Israeliska turister som har slutfört nr 1 och fortfarande inte kan återvända till sitt land kan ansöka om ytterligare förlängning av vistelsen, men de måste bevisa att det är nödvändigt, med intyg eller en formell begäran från deras ambassad eller konsulat. Detta kan göras i högst 30 dagar åt gången med hjälp av följande dokument:

– Ansökningsformulär (TM.7) med bild (4×6 cm)

– Blankett STM.2

– Forma erkännandet av påföljder för en visumöverskridande vistelse

– Det ursprungliga godkännandebrevet från deras ambassad eller konsulat i Thailand

– Kopia av pass (biosida, sista inresan till Thailand och förlängningsstämpel)

– Adressregistrering (TM.30)

– Avgift 1,900 XNUMX THB (endast kontant)

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.