UPPDATERING: Anställd på Phuket Entertainment Venue arresterades efter att kunden hittades knivhuggen till döds

Phuket -

En anställd på en nöjeslokal greps efter att han påstås ha knivhuggit en kund till döds i Phuket Town.

Vår tidigare historia:

En thailändsk man hittades död med flera knivhugg framför ett hotell nära en nöjeslokal i Phuket Town.

Nu till uppdateringen:

Polischefen i Phuket, överste Pratueng Phonmana, berättade för Phuket Express att de kontrollerade CCTV-bilder på nöjesstället i fråga innan de identifierade den misstänkte. De arresterade Arnon Thepsong, 33, från Trang, som är anställd på nöjesstället. Han greps i en lägenhet i Wichit, Mueang Phuket samma dag på måndagen (9 oktober).

Arnon berättade för polisen i Phuket att Wiroon, offret, var kraftigt berusad och störande. Wiroon ska ha irriterat andra kunder innan han kastade ett glas i baren. Arnon försökte stoppa Mr Wiroon och bad honom lämna lokalen men Mr Wiroon slog sedan en annan oidentifierad personal. Arnon uppgav att han sedan tog fram en kniv som hölls under hans motorcykelsäte framför nöjeslokalen men betonade att hans handlingar endast var i självförsvar.

Arnon försökte gå ifrån Mr Wiroon men Mr Wiroon ska sedan ha slagit honom i ansiktet. Arnon uppgav att han använde kniven för att sticka Mr. Wiroon bara en gång innan han kastade kniven i kanalen i närheten. Arnon berättade för polisen att hela händelsen var i självförsvar och att han inte menade att döda Mr. Wiroon.

Oavsett vilket står Arnon inför anklagelser om kroppsmisshandel med dödsfall.

Phuket-polisen fortsatte att officiellt undanhålla namnet på nöjesstället där Arnon arbetade, och uppgav bara att de fortfarande undersökte händelsen och ännu inte hade bestämt om nattlivsstället skulle åtalas, och släppte därför inte sitt namn vid denna tidpunkt.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.