Två personer greps i Patong för olagligt innehav av tomt vapen

Patong –

Två personer har gripits i Patong och deras illegala blankvapen beslagtagits efter en razzia av thailändsk polis från region 8.

Region 8-polisen berättade för Phuket Express att i natt (9 oktoberth) arresterade de Ms. Romket Timtong, 28, och Mr. Thanongsak Kritkamjorn, 27, i ett hus i Soi Sai Nam Yen.

Från dem beslagtogs sju modifierade och omodifierade blankvapen, 143 kulor för blankvapen, 79 riktiga kulor och anordningar som användes för att modifiera blankvapen till fungerande skjutvapen.

Gripandet kom efter att polisen fått ett tips från en barmhärtig samarit om att Romket sålde tomma vapen, vapen och kulor på nätet. Polisen genomförde en stingoperation för att köpa en blank pistol för 15,000 13,500 baht via Facebook. Mr. Thanongsak levererade den tomma pistolen innan polisen arresterade dem båda. Ms Romket berättade för polisen att hon köpte den tomma pistolen av Mr. Thanongsak för XNUMX XNUMX baht.

De fördes båda till Patongs polisstation. Romket åtalas för att ha sålt vapen och ammunition utan tillstånd. Mr. Thanongsak står inför anklagelser för olagligt innehav av skjutvapen, ammunition och olagligt modifierade skjutvapen.

Relaterade artiklar:

Tre män har arresterats av thailändsk polis idag, den 5 oktober, efter att polisen påstås ha funnit sin inblandning i att leverera en pistol och ammunition till en 14-årig skytt som dödade två personer och skadade fem andra i Siam Paragon Shopping Center.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.