Thailand slår ner på illegala vapen över hela landet

Nationellt —

Thai Central Investigation Bureau (CIB) lanserade en operation i nationell skala för att utrota illegala och improviserade vapenanvändare och -handlare i över 47 provinser över hela Thailand.

Klockan 6:00 den 9 oktober 2023 sände Pollöjtnant Jirabhop Bhuridej, befälhavare för CIB, poliser, undercoveragenter och specialoperationsteam, totalt upp till 800 officerare, på en brottsutrotningsoperation. Uppdraget var att fånga illegala och improviserade vapenanvändare, återförsäljare och smugglare i över 47 provinser över hela Thailand.


Pol Generallöjtnant Jirabhop uppgav att från den tidigare upprörande incidenten of en skjuttur till ett köpcentrum, fanns det många olagliga skjutvapen på onlinemarknaden som lätt kunde nås.
Under operationen beslagtogs 36 påstådda gärningsmän, 53 skjutvapen, ammunition 1,581 XNUMX enheter och mycket mer olaglig utrustning. De exakta detaljerna kommer snart att avslöjas av den kungliga thailändska polisen.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/