Den första gruppen thailändska arbetare i Israel återvänder hem den 12 oktober

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Den senaste utvecklingen i det krigshärjade Israel belyser den utmanande situationen för thailändska arbetare i landet. Medan de övergripande omständigheterna är i stort sett oförändrade, väntas en rapport från den kungliga thailändska ambassaden i Tel Aviv senare idag (10 oktober) ge en uppdatering. Kommersiella flyg och andra assistansflygplan har för närvarande svårigheter att ta sig till området, vilket erkänner komplexiteten i situationen.

Vice premiärminister och handelsminister, Phumtham Wechayachai, gjorde uttalandet. Han betonade att premiärminister Srettha Thavisin noga övervakar situationen på grund av oro för de thailändska medborgarna där. För närvarande har mer än 1,400 15 thailändska individer uttryckt sin avsikt att återvända hem, varav 12 är planerade att anlända till Thailand den XNUMX oktober.

Till sist betonade vice premiärministern att närstående tjänstemän arbetar flitigt för att ta hem thailändska medborgare. Han tillade att den thailändska regeringen är djupt oroad över de thailändska medborgarnas välbefinnande i Israel, och samordnar aktivt med relevanta tjänstemän för att hitta lösningar.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.