Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Bangkok Mall Shooting och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 2 oktober 2023, till söndagen den 8 oktober 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Två nedbrutna kroppar av en man och en kvinna hittades i en container i Bangkoks industriområde Lat Krabang måndagsmorgonen den 2 oktober.

Fartyget rapporterades ha skickats från Filippinerna, med avgång den 24 september 2023 och anlände till Laem Chabang, Chonburi, Thailand, den 28 september 2023.

2. Många utländska och thailändska turister besöker Maya Bay i Krabi efter att den nyligen öppnades igen.

Nationalparken har begränsat antalet tillåtna besökare till 375 per en timme tur och retur.

3. I en kritisk incident i Bangkoks Siam Paragon Mall har polisen gripit en 14-årig thailändsk pojke misstänkt för en skottlossning som resulterade i två dödsfall och lämnade minst fem andra skadade.

Den thailändska polisen genomsökte en bostad för den 14-årige skytten som var inblandad i masskjutningen vid Siam Paragon Mall i Bangkok den 3 oktober och hittade ett stort lager av kulor och en airsoft gun.

Tre män har arresterats av thailändsk polis idag, den 5 oktober, efter att polisen påstås ha funnit sin inblandning i att leverera en pistol och ammunition till en 14-årig skytt som dödade två personer och skadade fem andra i Siam Paragon Shopping Center.

Den 6 oktober 2023 fick Thai Situation Command Center (SCC) ett ursäktsbrev från föräldrarna till gärningsmannen, en 14-årig skytt på Siam Paragon Shopping Center.

Efter den senaste skottlossningen i ett köpcentrum i Bangkok gjorde turistpolisen ett trespråkigt tillkännagivande på thailändska, kinesiska och engelska och kommunicerade med den globala publiken.

Händelsen har dominerat thailändska medier den senaste veckan och förde en omfattande diskussion kring potentiella vapenlagsändringar som vi diskuterar i en video här.

4. Uppskjutningen av Thailand Earth Observation Satellite 2 (THEOS-2) som var planerad till lördagen (7 oktober)th) har skjutits upp.

Thailands andra jordobservationssatellit, känd som THEOS-2, lanserades framgångsrikt i rymden den 9 oktober 2023.

5. Efter den olyckliga incidenten som involverade utplaceringen av obemannade stridsflygplan och raketer från Gazaremsan för att attackera Israel den 7 oktober 2023, vill den kungliga thailändska regeringen uttrycka våra djupaste kondoleanser till regeringen och folket i Israel.

Den thailändska regeringen är djupt oroad över säkerheten för thailändska medborgare som arbetar i Israel som har drabbats av sådana våldsamma incidenter.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.