Tre taxichaufförer attackerar saudiarabisk turist i Patong, Phuket över avgiftstvist

Patong –

Tre Tuk Tuk-taxichaufförer åtalades för kroppsmisshandel efter att ha attackerat en saudiarabisk turist i Patong på grund av en tvist om taxiavgifter.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att ett videoklipp av Tuk Tuk-taxichaufförer som attackerade en utländsk turist framför ett hotell på Ratch Uthit 200 Pi Road i Patong hade blivit viralt på sociala medier på söndagen (8 oktober)th).

Patongpolisen kontrollerade CCTV-bilder i närheten och identifierade först en Tuk Tuk-taxichaufför endast som Mr. Anusorn, 29. Två andra Tuk Tuk-taxichaufförer som var inblandade i attacken identifierades senare som Mr. Apisit, 26, och Mr. Nussarunlor, 28.

På söndagsmorgonen (8 oktober) klockan 6:15 plockade Anusorn upp den manliga saudiarabiska turisten från Soi Saen Sabai på Ratch Uthit 200 Pi Road. De var på väg till Kalim Circle i Patong och hade kommit överens om en taxiavgift på 200 baht.

När de kom fram till den tänkta destinationen sa turisten att området inte var dit han ville åka. Han sa att hans destination var på ett hotell på Ratch Uthit 200 Pi Road. Tuk Tuk-föraren tog honom till den andra platsen men när de kom till rätt destination sa föraren till turisten på grund av det extra avståndet att priset för taxipriset nu var 400 baht. Den saudiarabiska turisten erbjöd sig att kompromissa för 300 baht men Anusorn vägrade och ett rasande verbalt argument började.

Herr Anusorn ringde sedan sina två närliggande Tuk Tuk-taxivänner för att hjälpa till med förhandlingen. De tre taxichaufförerna bråkade med den saudiarabiske mannen innan turisten drog tuk tuk-taxis nyckel ur tändningen av okänd anledning och försökte gå därifrån. Vid det här laget attackerade de tre tuk-tuk-förarna turisten fysiskt.

I detta skede står de tre Tuk Tuk-taxichaufförerna åtalade för kroppsmisshandel och har enligt uppgift erkänt brottet. Den saudiarabiska turistens namn och identitet undanhölls av polisen.

Polisen i Patong sa att de kommer att åtala de tre taxichaufförerna i lagens fulla utsträckning och nämner att händelsen skadar Patongs världsklassturismbild.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.