THEOS-2 satellit skjuts upp i rymden

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thailands andra jordobservationssatellit, känd som THEOS-2, sköts upp i rymden den 9 oktober 2023 av en VEGA-uppskjutningsfordon från uppskjutningsrampen för Guiana Space Center i Franska Guyana, Sydamerika, enligt minister för högre utbildning Vetenskapsforskning och innovation Supamas Isarabhakdi.

Tidigare var satelliten planerad att lanseras den 7 oktober, men det fanns systemproblem som påverkade vissa komponenter i utrustningen. Därför sköts uppskjutningen av satelliten upp.

Arianespace meddelade att uppskjutningen av THEOS-2-satelliten skjutits upp bara 14 sekunder före den planerade nedräkningen eftersom övervakningssystemet hittade en elektrisk ström som översteg tröskeln som specificerats av VEGA:s säkerhetsledningsenhet. Följaktligen initierade det automatiserade systemet ett omedelbart upphörande av all verksamhet.

Lanseringen av THEOS-2 Satellite lyfter landets rymdteknologi och innovationsutveckling samt rymdindustrin som är en ny industri i Thailands framtid.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.